logo-arrels-del graficEl projecte Arrels del Gràfic té la voluntat ferma de proclamar, recuperar i conservar la memòria històrica, gràfica i conceptual dels dissenyadors gràfics catalans i altres professionals importants del sector.

El seu objectiu és donar a conèixer la contribució cultural i la implicació social que ha representat el món del disseny i, en particular, la presència i projecció internacional de Catalunya mitjançant el disseny gràfic.

Hem engegat un conjunt de tasques de recuperació, des de la perspectiva creuada dels contextos social, tecnològic i polític, de la vida i de l’obra de la majoria de les personalitats rellevants en el disseny gràfic català contemporani.

Llibre Amand Domenèch i Casanova 60 anys de la història del disseny gràfic català

Preferiblement, ho fem des d’una visió directa, relacionada amb la memòria i la història orals, amb una visió personal i un registre audiovisual propi. Quan això ja no és possible, perquè els protagonistes ja no es troben entre nosaltres, ho fem des de la visió dels familiars o col·laboradors més directes.

Imatges Llibre Lletres d’ahir i d’avui

Seria una llàstima perdre aquest testimoni sobre els esdeveniments vinculats a la creació i a la consolidació del disseny gràfic català en la preguerra, la postguerra, la dictadura, la transició democràtica i el sorgiment d’una societat del benestar i del lliure mercat plenament democràtica. Significaria una pèrdua insubstituïble, ja que, en la majoria dels casos, els dissenyadors són els qui han dotat de referents visuals coneguts, reconeguts i emblemàtics cadascuna de les èpoques de la nostra història recent.

Imatges Llibre Enric Huguet 60 anys de la història del disseny gràfic català

FES-LO TEU ARA


idioma español

logo-arrels-del graficEl proyecto Arrels del Gràfic tiene la voluntad firme de proclamar, recuperar y conservar la memoria histórica, gráfica y conceptual de los diseñadores gráficos catalanes y otros profesionales importantes del sector.

Su objetivo es dar a conocer la contribución cultural y la implicación social que han representado en el mundo del diseño y, en particular, en la presencia y proyección internacional de Cataluña mediante el diseño gráfico.

Hemos puesto en marcha un conjunto de tareas de recuperación, desde la perspectiva cruzada de los contextos social, tecnológico y político, y de la vida y de la obra de la mayoría de las personalidades relevantes en el diseño gráfico catalán contemporáneo.

Preferiblemente, lo hacemos desde una visión directa, relacionada con la memoria y la historia orales, con una visión personal y un registro audiovisual propio. Cuando esto ya no es posible, porque los protagonistas ya no se encuentran entre nosotros, lo hacemos desde la visión de los familiares o colaboradores más directos.

Sería una lástima perder este testimonio sobre los acontecimientos vinculados a la creación ya la consolidación del diseño gráfico catalán en la preguerra, la posguerra, la dictadura, la transición democrática y la adopción de una sociedad del bienestar y del libre mercado plenamente democrática. Significaría una pérdida insustituible, ya que, en la mayoría de los casos, los diseñadores son quienes han dotado de referentes visuales conocidos, reconocidos y emblemáticos en cada una de las épocas de nuestra historia reciente.

HAZLO LO TUYO

Anuncis

2 pensaments sobre “Arrels del gràfic

Els comentaris estan tancats.