cartell 10è Aniversari

Cartell 10è aniversari Col·legi Oficial Disseny Gràfic

El passat dijous 7 de maig, a la sala d’actes de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, es va desenvolupar, amb molt bon èxit, l’acte públic de la presentació del cartell que commemora el desè aniversari del naixement del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, una precisa i preciosa aportació gràfica d’Enric Huguet.

La Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi és deutora de l’Escola Gratuïta de Disseny, que va néixer el 1775, i que va ser l’inici del camí estructurat que han recorregut l’arquitectura, les arts i, no cal dir-ho, el disseny, el nostre disseny gràfic, que, amb la creació fa deu anys del Col·legi , arriba a una fita de màxima importància pel que fa al rang d’existència i la representativitat.

L’acte va comptar amb intervencions de personalitats de diferents àmbits: el cultural, el social, l’històric…, i totes van destacar el valor de la nostra disciplina i el compromís constant del Col·legi es aquests deu anys de treball i lluita per la salvaguarda dels drets i deures dels professionals i dels usuaris.

Un esment especial mereixen les intervencions d’Enric Huguet i Kim Vilar. Sense nostàlgia però amb records i vitalitat, les seves paraules van omplir el solemne espai de la Reial Acadèmia. Des de la complicitat i amb un diàleg fluït van explicar les seves experiències i algunes de les seves incomptables aportacions al disseny gràfic..

La taula presidencial va estar formada per:
-En representació de la Conselleria de Cultura, Gabriel Planellas, coordinador de Programes Transversals de la Direcció General de Creació i Empreses Culturals del Departament de Cultura
-Com a acadèmics de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, i vinculats d’una forma o altra al disseny, Enric Satué, Jordi Pericot i Pilar Vélez
-Com a degans del Col·legi, Carles Catalán i Jesús Del Hoyo
-Kim Vilar, autor del text que del cartell d’Huguet, i, naturalment, Enric Huguet.

La presentació va finalitzar amb un brindis i, ja en el punt de marxar, els col·legiats van recollir el certificat de col·legiació, que és molt especial. A més, vam obsequiar a tots els assistents amb un exemplar del cartell.

Gràcies a tots els que vau assistir a l’acte i que hi vau participar. Per molts anys més..

FES-LO TEU ARA


Acto 10º Aniversario del Colegio

El pasado jueves 7 de mayo, en la sala de actos de la Real Academia Catalana de Bellas Artes de Sant Jordi, se desarrolló el acto público de presentación del cartel que conmemora el décimo aniversario del nacimiento del Colegio Oficial de Diseño Gráfico de Catalunya, una precisa y preciosa aportación gráfica de Enric Huguet, y sí!, fue todo un éxito.

La presentación se hizo en la sala de actos de la Real Academia Catalana de Bellas Artes de Sant Jordi, germen del nacimiento, el 1775, de la Escuela Gratuita de Diseño, inicio del camino estructurante que han recorrido la arquitectura, las artes y, no hace falta decirlo, el diseño, nuestro diseño Gráfico, disciplina que, con la creación hace diez años del Colegio Oficial, llega a una fita de máxima importancia por lo que hace al rango de existencia y la representatividad.

El acto contó con intervenciones de personalidades de diferentes ámbitos, el cultural, el social, el histórico…, desde todos ellos se destacó el valor de nuestra disciplina y el compromiso constante del Colegio en estos 10 años de Trabajo y lucha por la salvaguarda de los derechos y deberes de los profesionales y de los usuarios.

Una mención especial merece la intervención de Enric Huguet y Kim Vilar. Sin nostalgia pero con recuerdos y vitalidad sus palabras llenaron la solemne sala de actos de la Real Academia, desde la complicidad y con un dialogo fluido y filial explicaron sus experiencias y algunas de sus incontables aportaciones al diseño gráfico.

La mesa presidencial estuvo formada por:
En representación de la Conselleria de Cultura, Gabriel Planellas, Coordinador de Programas Transversales de la Dirección General de Creación y Empresas Culturales
Como académicos de la Real Academia Catalana de Bellas Artes de Sant Jordi, vinculados de una forma u otra al diseño, estuvieron con nosotros: Enric Satué, Jordi Pericot y Pilar Vélez.
Como decanos del Colegio estuvieron presentes: Carles Catalán y Jesús Del Hoyo.

Kim Vilar, que es el autor del texto que recoge el cartel de Huguet, también nos acompañó, naturalmente, Enric Huget.

La presentación finalizó con un brindis y, ya en el punto de marchar, los colegiados recogieron el certificado de colegiación –muy “especial”-. Además, obsequiamos a todos los asistentes con un ejemplar del cartel.

Gracias a todos los que asistieron y participaron en la presentación, por muchos años más.

HAZLO TUYO

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s